Zespół Szkół Specjalnych im. św. ks. Zygmunta Gorazdowskiego w Wierzbicach
STACJA RONDELKOWO - LISTOPAD
przysmaki z jajek:
Żaglówki jajeczne
Składniki: jajka ugotowane na twardo, plasterki sera żółtego, majonez, liście sałaty, wykałaczki
Muchomorki z jajek
Składniki: jajka ugotowane na twardo, pomidor, majonez, liście sałaty, drobny szczypiorek
Miś Jajo
Składniki: jajko ugotowane na twardo, kromka bułki wrocławskiej, masło, rzodkiewki, ketchup, ziarnka gorczycy / musztarda francuska, drobny szczypiorek
Myszka Jajkuszka
Składniki: jajko ugotowane na twardo, drobny szczypiorek, liść laurowy, kminek, goździki
Sałatka warzywna
Składniki: jajka ugotowane na twardo, marchewki, ziemniaki, jabłka, cebula, ogórki kiszone, groszek zielony, kukurydza w puszce, musztarda, majonez, pieprz, sól