Zespół Szkół Specjalnych im. św. ks. Zygmunta Gorazdowskiego w Wierzbicach

STACJA RONDELKOWO - LISTOPAD

przysmaki z jajek:

 

Żaglówki jajeczne

 Składniki: jajka ugotowane na twardo, plasterki sera żółtego, majonez, liście sałaty, wykałaczki

 Muchomorki z jajek

 Składniki: jajka ugotowane na twardo, pomidor, majonez, liście sałaty, drobny szczypiorek

 Miś Jajo

 Składniki: jajko ugotowane na twardo, kromka bułki wrocławskiej, masło, rzodkiewki, ketchup, ziarnka gorczycy / musztarda francuska, drobny szczypiorek

 Myszka Jajkuszka

 Składniki: jajko ugotowane na twardo, drobny szczypiorek, liść laurowy, kminek, goździki

 Sałatka warzywna

Składniki: jajka ugotowane na twardo, marchewki, ziemniaki, jabłka, cebula, ogórki kiszone, groszek zielony, kukurydza w puszce, musztarda, majonez, pieprz, sól