Zespół Szkół Specjalnych im. św. ks. Zygmunta Gorazdowskiego w Wierzbicach

Program "Kuchenne rewelacje na śniadanie, obiad i kolację" w ramach zajęć technicznych w pracowni gospodarstwa domowego

Zajęcia z gotowania, prowadzone w ramach przedmiotu Technika, cieszą się wśród dzieci i młodzieży sporym zainteresowaniem.

Na tych „smakowitych" lekcjach uczniowie:

  1. Zdobywają wiedzę teoretyczną i umiejętności praktyczne w zakresie sporządzania prostych potraw.
  2. Uczą się zasad prawidłowego odżywiania i układania prostego menu.
  3. Poznają i uczą się obsługi sprzętu AGD.
  4. Zdobywają wiedzę z zakresu higieny i estetyki spożywania oraz podawania posiłków.

 

Chcielibyśmy na łamach rubryki prezentować przepisy, które zostały przygotowane własnymi rękami uczniów naszej szkoły. Oczywiście, publikacja nastąpi dopiero po komisyjnym degustowaniu danej potrawy!!!

 

A więc, otwieramy naszą Wirtualną Księgę Kucharską...